DMT kommentar til ny klimarapport

DMT kommentar til ny klimarapport

Den nye hovedrapport fra FN's Klimapanel viser de dystre udsigter for vores klima. Rapporten slår fast, at klimaforandringerne er menneskeskabte, viser alvoren af forandringerne helt ned på regionalt niveau og kan bruges til at se, hvordan vi bedst forbereder os på klimaforandringer.

Klimaminister, Dan Jørgensen, mødte rapporten med disse ord: ”Alarmklokkerne burde bimle og bamle hos alle, der har indflydelse på klimapolitik både i Danmark og i resten af verden. ”

Vi vidste godt, at det var sidste udkald. Desværre ser det endnu værre ud end forventet. Det betyder, at vi skal sætte fuld turbo på udviklingen af nye ressourceeffektive og klimavenlige teknologier. De kommer ikke af sig selv. Vi skal sætte os klare mål og beslutte at bruge de nye teknologier, som allerede er udviklet. Og vi skal have vedtaget en skattereform, hvor CO2 udledning indregnes i varers pris via en afgift, så der sættes en klar retning.

Vi har brug for virksomheder, som investerer i de nye innovative løsninger, og virksomhederne har brug for klare signaler. Det nytter ikke at udsætte alle de svære beslutninger i håbet om, at den helt nødvendige indsats på mirakuløs vis skulle blive billigere!

Rapporten indeholder et nyt klimaatlas, der kan bruges til at se, hvordan klimaet forventes at ændre sig helt ned på regionalt niveau. Link til rapporten herunder.

Rapporten er også et afsæt til, at alle verdens lande til november mødes til klimatopmøde i Glasgow for at diskutere, hvad det kræver at bremse klimaforandringerne.

Læs den fulde rapport via linket her