Medlem hos Dansk Miljøteknologi vinder britisk innovationspris

Medlem hos Dansk Miljøteknologi vinder britisk innovationspris

Amminex har netop vundet prisen National Air Quality Award for udstødningsteknologi, der nedbringer NOx fra Londons busser

70 af Londons ikoniske dobbeltdækkerbusser er udstyret med det såkaldte ASDS-system fra Amminex. Og nye data viser, at det i løbet af et år har reduceret udslippet af NOx-gasser i byen med 55 ton. Derfor har mediet airqualitynews.com tildelt Amminex prisen til stor glæde for virksomhedens product line manager, Lars Tinggaard Johannesen.

”Jeg er meget beæret over, at vores ASDS-teknologi her bliver anerkendt som en innovativ og effektiv tilgang til at mindske NOx-udledningen. Indbyggerne i Storbritanniens byer har ret til ren luft, og det kan vi levere hurtigt og billigt, samtidig med, at transportmidler bliver elektrificeret,” siger han i en pressemeddelelse.

I de kommende år vil 1000 busser i London blive udstyret med ASDS-teknologien, der også skal leveres til resten af Storbritannien, hvor der bliver oprettet såkaldte rent luft-zoner.

Teknologien sidder i forvejen på 300 busser i København, efter et bredt flertal i Folketinget vedtog en ren luft-pakke i 2014. Ifølge Jørn Jespersen, der er direktør i Dansk Miljøteknologi, så er det et godt eksempel på, hvor vigtigt, det er at bruge Danmark som udstillingsvindue for dansk miljøteknologi.

”Danmark er langt fremme i at udvikle miljøteknologier, der løser forureningsproblemer her og nu. Hvis vi bruger teknologierne herhjemme, kan andre lande se, hvor meget vi har at byde på, og så er jeg sikker på, at der er udsigt til ordrerne, eksportkronerne og nye arbejdspladser,” forklarer Jørn Jespersen.

Han mener fx, at København allerede nu skulle udstyre alle byens diesel-busser med ASDS-teknologi.